Vissza

Kreatív karácsony 5.

Blog - 2020-11-10

Különleges mézeskalácsok

Lassan ideje nekilátni mézeskalácsot sütni, ha azt szeretnénk, hogy karácsonyra is maradjon :) Ha pedig már sütünk, akkor süssünk különlegeset.
Rengeteg jópofa tésztakiszúrót találni mostanában, én is vettem szívecskéset, szarvasosat, hópehely vagy puzzle alakút, de minden évben megsütöm a gyerekek nevét is. Ehhez nem kell vásárolni formát, sk készített papírsablonnal is meg lehet oldani. Először kiválasztok egy jópofa betűtípust, olyat, ami kicsit zömökebb (hogy ne törjön majd könnyen a tészta), wordben beállítom óriási méretűre és csak kontúrosra, hogy a nyomtató ne pusztuljon bele a tintafogyasztásba, majd kinyomtatom a betűket. Ha egy betű többször szerepel egy névben, akkor azt elég egyszer kinyomtatni.

Image 10

Ezután kivágom a betűket, az elkészített és kinyújtott tésztára teszem, majd hegyes, éles késsel körbevágom a sablonnak használt papírbetűket. A tésztát érdemes kicsit vastagabbra nyújtani, mert akkor kevésbé deformálódnak sütés közben.

Image 12

Sütőlemezre teszem a betűket, egymástól kicsit távolabb, hogy amikor sülés közben megduzzadnak, ne érjenek egymáshoz.

Image 8

Vicces, amikor a gyerekek lesik, hogyan sülnek aranybarnára a formás betűk :)

Image 8

Gyönyörködnek az elkészült betűkben, szagolgatják az illatozó süteményeket, rakosgatják a betűket, hátha másik értelmes szót is ki lehet rakni belőlük, de a vége mindig az, hogy az utolsó morzsáig mindet befalják :)

Image 5

A mézeskalácsok tésztáját Tószegi Judit - Mézeskalácsok című, a Cser Kiadónál megjelent könyvecske receptje szerint készítem.

Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás