Rólam

Annás, azaz Szöllősi Anna vagyok, fonal- és színmániás...

Eredeti szakmám építőmérnök, később dolgoztam lakberendezőként és könyvkiadóban, kreatívkönyvek szerkesztőjeként is. 2008 végén kezdtem írni az Annás kertje blogot, közben újra felfedeztem a kötést, amit gyerekkoromban nagymamámtól és a nagynénémtől tanultam. A horgolás akkor kezdett érdekelni, amikor ajándékba kaptam egy gyönyörű horgolt hópelyhet. Mindenképpen szerettem volna néhányat én is készíteni, így három napon keresztül addig-addig horgoltam, bontottam, majd újra horgoltam, amíg vállalható lett az eredmény. Innentől megszállottja lettem a horgolásnak, több éve kötött és horgolt modelleket is tervezek, 2014 végén jelent meg az első könyvem, a Horgolt nyakbavalók Annás kertjéből.

Aztán jött ez a bolondság, a növénnyel festés. Megtanított türelmesnek lenni, mert sokszor napokig tart a festés. Megtanított elfogadónak lenni, mert a növények még az én kedvemért sem hajlandók előbb virágozni, előbb hozni termést. Megtanított előre gondolkodni, mert ha elspájzolok növényt vagy festőlevet, akkor nem kell teljesen igazodnom az évszakokhoz. Megtanított kíváncsinak lenni, mert mindig újabb és újabb meglepetés ér, amikor a fonal megszárad. Megtanított színesebbnek lenni, mert egyre inkább megszeretem az összes árnyalatot, amit a természet adhat nekem.

És megtanított arra is, hogy vállaljam az álmaimat, bízzak magamban és végre kezdjek el olyasmivel foglalkozni, aminek szinte minden perce örömmel tölt el. Így most növénnyel festek gyapjú-, alpaka-, selyem- és pamutfonalat, valamint selymet. Egyre szélesebb a színpalettám, és legnagyobb örömömre ez egy végtelen történet, mert mindig lesz új növény, új árnyalat, új ötlet…

Amikor évekkel ezelőtt a blogom indult, más nevet szerettem volna választani, de az már foglalt volt, így lett Annás kertje. Kifejezte az akkori énemet, mert főként a kertemről készült fotókat posztoltam, de ahogy teltek az évek, úgy fordultam egyre inkább a kötés és horgolás felé, így az Annás kertje már kicsit furán hatott, jó lett volna valami új név, de mivel megszoktam, nem változtattam rajta. Az évek alatt Annás kertje ismét megtelt növényekkel, színekkel. Nemrég jöttem rá, hogy a növényi festéssel újra kerek lett a történet, mert a fonalfestéshez a növényeket a kertemben (is) szedem.

Szívesen látlak a blogomban és a fb-oldalamon is!

Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás