Vissza

Kreatív karácsony 6.

Blog - 2020-11-19

Nagyimintás négyágú csillag

A tél közeledtével kimondottan népszerűek a horgolt csillagok, hópelyhek, hiszen rendkívül látványosak, annak ellenére, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Általában pamut horgolócérnából szokták őket horgolni, amit keményítőbe kell áztatni, majd formára feszítve kell szárítani. Most egy egyszerűbb változatot mutatok be, amit csak horgolni kell, a blokkolást elhagyjuk. Ezeknek a csillagoknak az anyaga lenfonal, ami mosás után formára gombostűzve viszonylag keményre szárad, így egész jól tartja az alakját.

Hozzávalók

* Lenfonal a Lenfonaltól :)

* 1,5 mm-es horgolótű

* olló

Mintarajz

Image 6

Leírás

A csillagot körben horgoljuk.

Kezdés: 1 lsz.

1. kör: 2 lsz (sormag), 11 erp az első lsz-be, ksz a sormag tetejébe.

2. kör: 2 lsz (sormag), 2 erp a sormag tövébe, 2 erp kimarad, (3 erp, 1 lsz, 3 erp), [3 erp kimarad, (3 erp, 1 lsz, 3 erp)] 2x, 3 erp kimarad, 3 erp, 1 lsz, ksz a sormag tetejébe.

3. kör: 3 lsz (sormag), 3 krp a sormag tövébe, [3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, (4 krp, 1 lsz, 4 krp) a köv lsz-et áthurkolva] 3x, 3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, 4 krp, a köv lsz-et áthurkolva, 1 lsz, ksz a sormag tetejébe.

4. kör: 3 lsz (sormag), 3 krp a sormag tövébe, [3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, 2 lsz, ksz az utolsó erp tetejébe (pikó), 3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, (4 krp, 2 lsz, ksz az utolsó krp tetejébe (pikó), 4 krp) a köv lsz-et áthurkolva] 3x, 3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, 2 lsz, ksz az utolsó erp tetejébe (pikó), 3 erp az előző kör köv két pálcacsoportja közé, 4 krp a köv lsz-et áthurkolva, 2 lsz, ksz a sormag és az utolsó krp tetejébe egyszerre.

Befejezés: 2 lsz, vágjuk el a fonalat, húzzuk át a fonalvéget az utolsó hurkon, majd húzzuk meg szorosan, így egy kis csomó keletkezik. Dolgozzuk el a fonalvégeket.

Image 20

Hófehéren is szépek a horgolt díszek, így jégkristályoknak vagy hópihéknek tűnnek, de növényekkel megfestve különleges csillagokká válnak. A növényi rostokból készült fonalakat kicsit másként kell festeni, mint az állati szőrből készülteket, de néhány növény alkalmas arra, hogy pácolás nélkül is színt adjon a fonalnak. Szerencsére ilyen növények a konyhában is megtalálhatók, aranysárgára fest például a vöröshagyma héja, a finom bézs árnyalatot erős fekete teával értem el, a halványsárgát pedig a gránátalma héja adta. A festés amúgy nagyon egyszerű, egy maréknyi növényt a horgolásokkal együtt forraljunk fel, majd hagyjuk pár órát állni a festőlében. Öblítsük ki őket, ezután nikecell lapra gombostűzzük őket formára igazítva. Amúgy nem is én lennék, ha fehéren hagytam volna ezeket a kis horgolmányokat :)

Legyen természetesen színes a karácsony is!


Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás