Vissza

Kreatív karácsony 9.

Blog - 2020-11-29

Birsalmasajt csillagocskák

Életemben először idén készítettem birsalmasajtot, nem is nagyon szerettem eddig, így motivációm sem volt különösebben. Ez az év viszont hozott olyan dolgokat, amik nem engedték, hogy veszni hagyjam azt a két kosárnyi birsalmát, ami ott árválkodott a fa alatt. Szépen feldaraboltam őket, megfőztem, leszűrtem, összeturmixoltam, jó sok cukorral felfőztem, mindenféle tálakba öntöttem, aztán csak reménykedtem, hogy igazi birsalmasajt kerekedik ki belőle végül. És szerencsére úgy is lett :)

Image 1

Mivel szeretem a dolgokat kicsit megcsavarni, a második adag sajtot megízesítettem még kardamommal, szegfűszeggel, fahéjjal is, és amikor már elég jól megdermedt, megszáradt, pici csillag alakú kiszúrókkal kiszaggattam. Még száradt vagy egy hétig, ma délelőtt pedig celofánba csomagoltam a kis csillagokat. Masnival átkötve igazi házi készítésű ajándék lett a birsalmasajtomból :)

Image 20

Ha kicsit vékonyabbra öntöm ki, cuki karácsonyfadíszek is készülhetnek belőle, de a főzőlevét ízesítve, kis rummal megbolondítva fincsi téli italt kaphatok. A kivágott, kukacos részeket sem dobtam ki, majd mutatom, azokkal mihez kezdtem...

Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás