Vissza

Kreatív karácsony 10.

Blog - 2020-12-24

Házi zselés szaloncukor

Volt még egy nagy adag birsalmám, ezekből is sajtot főztem, amit viszonylag vastag rétegben öntöttem egy tálba. Kb. 3 hét után szikkadt meg annyira, hogy ki tudjam borítani egy tálcára, ezután 3-4 naponként forgattam, hogy tovább száradhasson. Amikor már elég jól egyben maradt, kis hasábokra vágtam, amiknek a csücskeit is lenyisszantottam, hogy ne legyenek nagyon szögletesek.

Image 32

Így is hagytam még két hétig száradni a sajtot. Amikor már tényleg nem ragadt, étcsokit olvasztottam, és a fogpiszkálóra tűzött birssajt darabkákat megforgattam a csokiban, majd alufóliával beborított hungarocell akármibe állítottam őket, ahol egy nap alatt megszilárdult rajtuk a csokibevonat.

Image 12

Csupán sütőpapír és alufólia volt itthon, amibe a kis szaloncukrokat csomagolhattam, ezekkel kissé megszenvedtem, mert a sütőpapír picit kemény, az alufólia pedig olyan vékony, hogy szakad, ha csak ránézek, de nem adtam fel és becsomagoltam a csokis birssajtokat :)

Image 23

Jövőre keményre szikkadt, savanykás lekvárokból is megpróbálok zselés szaloncukrot készíteni, tuti finomak lesznek azok is :)

Image 13

Boldog karácsonyt :)

Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás