Vissza

A klasszikus nagyiminta

Blog - 2022-01-19

Szívem csücske a nagyiminta, egyszerű, mégis sokféleképpen variálható, igazi főnyeremény :)

Nagyimintával legegyszerűbben háromszög alakú kendőt készíthetünk, szerencsére nem kell hozzá nagy horgolástudás, az alapokkal (láncszem, egyráhajtásos pálca) már neki lehet állni, biztos a sikerélmény. A szöveges leírás mellé egy mintarajzot is készítettem, azon jobban átlátható, hogyan is készül a nagyiminta.

Image 24

Hogy milyen típusú és milyen vastag fonalból horgoljuk a kendőt, az szinte mindegy, a lényeg, hogy legyen elegendő fonalunk és ahhoz passzoló vastagságú horgolótűnk. Egy ollóra lesz még szükség és némi monotóniatűrésre és kitartásra :)

Image 3


Háromszög alakú nagyimintás kendő

Rövidítések

lsz • láncszem

erp • egyráhajtásos pálca

kezdőlsz • kezdőláncszem

sormag • sormagasítás

ford • fordítsuk meg a horgolást

köv • következő

Leírás

1. sor: 3 lsz, (2 erp, 1 lsz, 3 erp) a kezdőlsz-be, ford.

2. sor: 2 lsz (sormag), 2 erp a sormag tövébe, (3 erp, 1 lsz, 3 erp) a köv lsz-et áthurkolva, 3 erp az előző sor sormagjának a tetejébe, ford.

3. sor: 2 lsz (sormag), 2 erp a sormag tövébe, 3 erp a köv két pálcacsoport közé, (3 erp, 1 lsz, 3 erp) a köv lsz-et áthurkolva, 3 erp a köv két pálcacsoport közé, 3 erp az előző sor sormagjának a tetejébe, ford.

4. sor: 2 lsz (sormag), 2 erp a sormag tövébe, (3 erp a köv két pálcacsoport közé) a köv lsz-ig, (3 erp, 1 lsz, 3 erp) a köv lsz-et áthurkolva, (3 erp a köv két pálcacsoport közé) végig, 3 erp az előző sor sormagjának a tetejébe, ford.

5. sor és az összes többi sor: mint 4. sor.

Az utolsó sor végén készítsünk 2 lsz-et, vágjuk el a fonalat és húzzuk át a fonalvéget a tűn lévő hurkon. Húzzuk szorosra az így keletkezett csomót. Bújtassuk el a fonalvégeket.

Image 34


A nagyimintát izgalmasabbá lehet tenni tarka fonalakkal, csíkozással, hosszan színátmenetes fonallal, mindenféle csipkeszegéllyel, szerencsére végtelen a variációk száma. Talán ezért sem fogom megunni soha :)

Jó horgolást!

Annás kertje, ahol a színek teremnek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás